KANOLA YAĞLARI

Kolza bitkisinin ıslahıyla elde edilen ve bu sayede erüsik asit ile glukosinolat olarak bilinen zararlı asitli maddelerden arındırılan kanola bitkisi, Kula Kanola Yağı’nın hammaddesidir. Kanola tohumlarından elde edilen yağ, ideal yağ oranı, en düşük doymuş yağ oranı ve içerdiği zengin Omega 3 nedeniyle son yıllarda sağlık uzmanlarının ve diyetisyenlerin gözdesi haline gelmiştir. Zeytinyağının alternatifi olarak değerlendirilen kanola yağı, tekli doymamış yağlar açısından zengin olmasıyla da kötü kolesterolü engelleyici özelliğe sahiptir. Kaynama noktası 238 derece olduğu için özellikle ideal bir kızartma yağıdır. Kula Kanola Yağı’nın bir özelliği de % 0.30 oranındaki serbest yağ asidi oranıyla diğer tüm kanola yağı üreten ülkelerden daha kaliteli bir ürün sunmasıdır.

 

ENERJİ ve BESİN DEĞERLERİ (100 ml’de)

 

Enerji Değeri : 819 kcal/3367 kj
Protein : 0 g
Tekli Doymamış Yağ Asitleri : 58 g
Çoklu Doymamış Yağ Asitleri : 26 g
Doymuş Yağ Asitleri : 7 g
Trans Yağ Asitleri : 0 g
Karbonhidrat : 0 g
Kolesterol : 0 mg
Şeker : 0 g
Lif : 0 g
Sodyum : 0 g
1lt

1 lt PET Şişe

5lt2

5 lt Teneke Kutu

2lt

2 lt PET Şişe

18lt

18 lt Teneke Kutu

5lt

5 lt PET Kavanoz